2010. márc. 15. - 2010. ápr. 12.

A Pécsi Tavaszi Fesztivál egy olyan ünnep, amely középpontjában a klasszikus és kortárs művészetek állnak. A Pécsi Kulturális Központ szervezésében megvalósuló rendezvénysorozat, melynek célja, hogy bemutassa a világ, benne elsősorban Európa és hazánk kulturális és művészeti értékeinek sava-borsát, továbbá a mai kortárs művészet kiemelkedő produkcióit, főbb kísérleti kifejezési formáit és irányzatait.

A fesztivál jellemzője a műfaji sokszínűség, az igényesség és a nemzetköziség. Klasszikus, kortárs, dzsessz- és könnyűzenei előadások, táncos, irodalmi és népi estek, kamara- és kórushangversenyek, valamint kiállítások kerülnek bemutatásra a rendezvénysorozat programjában. A professzionális és amatőr együttesek és szólisták által létrehozott művek mellett világhírű magyar művészek és együttesek, valamint a világ művészeti életének kiemelkedő alakjai is szerephez jutnak a fesztivál ideje alatt.

A Pécsi Tavaszi Fesztiválnak hagyományosan szerves része a Nemzetközi Jazzhétvége, záró akkorjaként pedig 2010-ben Budapestről Pécsre költözik a fiatalos hangulatú Fringe Fesztivál is.

Néhányan a fellépők művészek közül a teljesség igénye nélkül: Richard Bona (USA), Bill T. Jones& Arnie Zane (USA), The King's Singers (UK), Philip Pickett and the Musicians of the Globe (UK), Mecsek Táncegyüttes, Zsarátnok együttes és Nikola Parov, Szalóki Ági, Ghymes, Ister, Szakcsi Generation, Rhoda Scott (USA), Jazz Steps és Leroy Jones (USA), Mezzoforte (IS), Harcsa Veronika Quartet, Matt Bianco (UK), Pawel Kowalski (PL), Rost Andrea, a Budapest Klezmer Band és Szokolay Dongó Balázs, Pannon Filharmonikusok, Unicum Laude együttes és a Sonatores Pannoniae, Megyesi Schwartz Lúcia, Kovács István, Jandó Jenő.

Ahhoz, hogy le ne maradjon egyetlen egy programról sem, foglaljon szállás Pécsen a következő oldal segítségével: Pécs szállás

A bejegyzés trackback címe:

https://utazas-erdekessegek.blog.hu/api/trackback/id/tr321901223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása