Fesztiválok és ünnepségek mindig fontos szerepet játszott életében Banglades életében. Ezek a fesztiválok részei a bengáli kultúrának és hagyományoknak. Vannak olyan fesztiválok, amelyek más országokokban is fellelhetőek azonban szokatlan mások.

Itt található egy lista az érdekesebb fesztiválokról:

o Pahela Baishakh - a bengáli újév beköszönte. Ez egy vidám ünnep melyet az ország egész területén ünnepelnek. A Pahela Baishakh, amely április közepén egy munkaszüneti nap is. Az ünneplés többnyire Ramna Parkban tartják, amely egy színes és nyüzsgő város.

o Bangladesi függetlenség napja - minden év március 26-án ünnepelnek, amely a legnagyobb állami ünnep. Során a bangladesi függetlenség napja, az ország fővárosa is a leginkább ünnepi meg. Bangladesiek felébred a kora reggeli órákban tüzelő fegyvereket és gyarapodó tűz crackerek, hogy megemlékezzenek a nap.

o Eid-e-Miladunnabi - megemlékezik Eid-e-Miladunnabi születéséről és halálról, aki ugyanazon a napon született és halt. Az Eid-e-Miladunnabi a nemzeti ünnep, ahol bangladesiek a nemzeti zászlójukat kitűzik a házak tetejére. Különleges ételek szolgálnak fel az árvaházakban, kórházakban és börtönökben is.

o Eid-ul-Azha - a bangladesi munkaszüneti nap, a muzulmánok második legnagyobb ünnepe. Istentiszteleti szertartásokat tartanak az egész országban az adott nap.

o Karácsonyt is ünnepelbek Bangladesben, közismertebb nevén a "Bara Din", azaz a Nagy Nap. Ez egy több napos rendezvényen, mely során karácsonyfát is állítanak.

Ahhoz, hogy megfelelően élvezhesse Banglades fesztiváli forgatagát, foglaljon szállást....

A bejegyzés trackback címe:

https://utazas-erdekessegek.blog.hu/api/trackback/id/tr972012057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása