Már sokan azt hittük, hogy jön a tavasz. Tévedtünk, visszatért a kemény, hideg tél. Ennek köszönhetően Siófok térségében egyes helyeken ismét kellően megvastagodott a Balaton jege. Február 28-án újra kinyit a város hivatalos  jégpályája, ami február végén, március elején elég ritka.

A hideg idő miatt, február végén szokatlan jelenségként, sok helyen ismét jég borítja a Balatont. Siófok önkormányzata úgy döntött, hétfőtől ismét kijelöli a hivatalos jégpályát a az Újhelyi strand mellett és pályafelügyeletet biztosítva.A jégpálya addig tart nyitva, ameddig biztonságos marad a jég. Míg az előző téli szezonban 14, az idei télen eddig már 27 napig üzemelt kisebb-nagyobb megszakításokkal.

További információ: Siófok szállás

Nemsokára indul a balatoni nyár. Sokan vágyunk már arra, hogy a hasunkat sütessük a napon és közben a fülünk mellett zúgjon a Balaton.

Talán, ha a Balatonra gondolunk, sokunknak Siófok neve ugrik be elsőre. Fiatalos, lendületes és állandoan megújjuló. Egy látogatást mindenképpen megér és ehhez szeretnénk szállást ajánlani:

Siófok Hotel Lidó:

Balaton-parti családi szállodánk 132 egyszerűen berendezett balkonos kétágyas szobával várja a vendégeit Siófok szívében a Petőfi sétányon. A Coke Club mindössze 300m.

Szobáink közül 12 családi kétágyas szoba ill. szintenként 2-2 szoba össze is nyitható ill. rendelkezünk kétágyas pótágyazható szobákkal (emeletes ágy).  Minden szobánk balatoni panorámás, fürdőszobás ill, tévével valamint hűtővel felszerelt. A szállás árai bőséges reggelit ill. ingyenes strandolási lehetőséget is tartalmaznak.  A szálloda halljában ingyenes Wi-fi internet hozzáférést biztosítunk. A közelben (100m) található évtizedek óta üzemelő szintén családi hangulatú éttermünkben félpanziós ellátásra is lehetőség nyílik. A szálloda 150m-re saját parkolóval várja kedves vendégeit.
 

Az országban egyre többen küzdenek súlyproblémákkal vagy csak úgy érzik, hogy egész évben mérgezték a szervezetüket rengeteg egészségtelen étellel. A sok-sok méregtől többféleképpen meg lehet szabadulni. Ennek egyik legdivatosabb és egyre népszerűbb formája a léböjt és a léböjtkúra. A léböjt nem egy egyszerű módja a méregtelenítésnek, hiszen sok lemondással jár. Ehhez célszerű szép környezetben,extra kényelemben,hozzáértő segítséggel hozzákezdeni.

A léböjt célja:

-egészségi állapotának feljavítása,fokozása
-testsúly csökkentése
-a táplálkozásmód megváltoztatásának előkészítése
-testi, lelki, szellemi egyensúlyának megtalálása

Tipp: Hol is léböjtöljünk?

A léböjtkúra helyszíne

A léböjtkúra ajánlott helyszíne

- természetvédelmi területen tavakkal, erdővel, túrahelyekkel Siófok-Törekiben
- exkluzív környezetben
- kényelmet nyújtó új villában
- beltéri fűtött medencével
- 8 fős finn szaunával
- jacuzzival
- fitnesszgépekkel
- további információ a szállásról: Aqua wellness villa Siófok

Hogyan?

-léböjttel
-dietetikus által táplálkozási  tanácsadással,egyéni tanácsadással
-kerekasztal beszélgetéssel:böjtről,táplálkozásról,egészséges életmódról,konyhai fortélyokról
-naponta energetizáló mozgással
-aquafitnessel
-napi sétával,túrával
-nordic walkinggal (botos gyaloglás)
-szaunával
-jacuzzival
-masszázsokkal
-fiatalító kezeléssel

Fesztiválok és ünnepségek mindig fontos szerepet játszott életében Banglades életében. Ezek a fesztiválok részei a bengáli kultúrának és hagyományoknak. Vannak olyan fesztiválok, amelyek más országokokban is fellelhetőek azonban szokatlan mások.

Itt található egy lista az érdekesebb fesztiválokról:

o Pahela Baishakh - a bengáli újév beköszönte. Ez egy vidám ünnep melyet az ország egész területén ünnepelnek. A Pahela Baishakh, amely április közepén egy munkaszüneti nap is. Az ünneplés többnyire Ramna Parkban tartják, amely egy színes és nyüzsgő város.

o Bangladesi függetlenség napja - minden év március 26-án ünnepelnek, amely a legnagyobb állami ünnep. Során a bangladesi függetlenség napja, az ország fővárosa is a leginkább ünnepi meg. Bangladesiek felébred a kora reggeli órákban tüzelő fegyvereket és gyarapodó tűz crackerek, hogy megemlékezzenek a nap.

o Eid-e-Miladunnabi - megemlékezik Eid-e-Miladunnabi születéséről és halálról, aki ugyanazon a napon született és halt. Az Eid-e-Miladunnabi a nemzeti ünnep, ahol bangladesiek a nemzeti zászlójukat kitűzik a házak tetejére. Különleges ételek szolgálnak fel az árvaházakban, kórházakban és börtönökben is.

o Eid-ul-Azha - a bangladesi munkaszüneti nap, a muzulmánok második legnagyobb ünnepe. Istentiszteleti szertartásokat tartanak az egész országban az adott nap.

o Karácsonyt is ünnepelbek Bangladesben, közismertebb nevén a "Bara Din", azaz a Nagy Nap. Ez egy több napos rendezvényen, mely során karácsonyfát is állítanak.

Ahhoz, hogy megfelelően élvezhesse Banglades fesztiváli forgatagát, foglaljon szállást....

2010. márc. 15. - 2010. ápr. 12.

A Pécsi Tavaszi Fesztivál egy olyan ünnep, amely középpontjában a klasszikus és kortárs művészetek állnak. A Pécsi Kulturális Központ szervezésében megvalósuló rendezvénysorozat, melynek célja, hogy bemutassa a világ, benne elsősorban Európa és hazánk kulturális és művészeti értékeinek sava-borsát, továbbá a mai kortárs művészet kiemelkedő produkcióit, főbb kísérleti kifejezési formáit és irányzatait.

A fesztivál jellemzője a műfaji sokszínűség, az igényesség és a nemzetköziség. Klasszikus, kortárs, dzsessz- és könnyűzenei előadások, táncos, irodalmi és népi estek, kamara- és kórushangversenyek, valamint kiállítások kerülnek bemutatásra a rendezvénysorozat programjában. A professzionális és amatőr együttesek és szólisták által létrehozott művek mellett világhírű magyar művészek és együttesek, valamint a világ művészeti életének kiemelkedő alakjai is szerephez jutnak a fesztivál ideje alatt.

A Pécsi Tavaszi Fesztiválnak hagyományosan szerves része a Nemzetközi Jazzhétvége, záró akkorjaként pedig 2010-ben Budapestről Pécsre költözik a fiatalos hangulatú Fringe Fesztivál is.

Néhányan a fellépők művészek közül a teljesség igénye nélkül: Richard Bona (USA), Bill T. Jones& Arnie Zane (USA), The King's Singers (UK), Philip Pickett and the Musicians of the Globe (UK), Mecsek Táncegyüttes, Zsarátnok együttes és Nikola Parov, Szalóki Ági, Ghymes, Ister, Szakcsi Generation, Rhoda Scott (USA), Jazz Steps és Leroy Jones (USA), Mezzoforte (IS), Harcsa Veronika Quartet, Matt Bianco (UK), Pawel Kowalski (PL), Rost Andrea, a Budapest Klezmer Band és Szokolay Dongó Balázs, Pannon Filharmonikusok, Unicum Laude együttes és a Sonatores Pannoniae, Megyesi Schwartz Lúcia, Kovács István, Jandó Jenő.

Ahhoz, hogy le ne maradjon egyetlen egy programról sem, foglaljon szállás Pécsen a következő oldal segítségével: Pécs szállás

A turizmus az utazásnak az a módja, ami a pihenésre, kikapcsolódásra valamit üzleti célokra irányul. A turistát pedig úgy lehetne leírni, mint egy olyan embert, akik elhagyja állandó tartózkodási helyét legalább 24 órára, de kevesebb mint egy évre és mindezt pihenési ill. üzleti célok miatt teszi.

A turizmus ma már az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási forma. Csak 2008-ban több, mint 922 millió nemzetközi turista keresett fel különböző célpontokat, ami 1,9 %-os növekedés az előző évhez képest.

A gazdasági válságnak köszönhetően az ágazat zuhanásba kezdett és ennek mértéke 2%-ot tett ki és ez tovább fokozódott 2009-ben, amikor 4%-os csökkenés volt tapasztalható a válság mellett, a H1N1 vírusnak köszönhetően. Ez számokban kifejezve 880 millió turistát jelentett a 2009-es évben.

A turizmus sok országnak és szigetnek létfontosságú bevételt jelent. Ezek közé az országok közé tartozik Ausztrália, Egyiptom, Görögország, Thaiföld, a Bahamák, Tahiti vagy a Maldív szigetek. A világ 10 legjobban látogatott országai közül az első helyet Franciaország uralja, megelőzve Spanyolországot és az Egyesült Államokat.
Ami a városokat illeti szintén a francia Párizs áll az élen, melyet London és a thaiföldi Bankok követ.

A legnépszerűbb fajtája a turizmusnak a nyaraló vagy strand turizmus, de az elmúlt időben a téli turizmus ill. síturizmus iráni kereslet is megnövekedett. Az elmúlt évtizedekben pedig, olyan fajtái is teret nyertek, mint az ekoturizmus, agroturizmus vagy gyógyturizmus is népszerűvé váltak.

Ahhoz, hogy az adott helyen kellemesen ki lehessen kapcsolódni, szükség van megfelelő szállásra. A szálláshelyeknek rengeteg változata van, a több csillagos szállodáktól az olcsó ifjúsági szállásokig vagy magánszállásokig.

Családias apartmanok és szobák a nagystrand strand bejáratával szemben mindössze 300-400m-re a siófoki városközponttól és a siófoki Coke Clubtól. Az apartmanok a Petőfi sétányon találhatóak. Ha a siófoki nyüzsgő élet közelében szeretne néhány napot eltölteni, akkor szállás ideális választás. 


 

 

 

 

 

 

 

A szállás környezetében éttermek, báros és egyéb szórakozási lehetőségek találhatóak. Az igényesen berendezett Siófok szálláson 4 db kétágyas szoba zuhanyzóval és kilenc 2,4 illetve 6 fős apartman található, mindegyikben színes tévével, fürdővel, jól felszerelt konyhával, étkezőrésszel és klímával. A vendégház mellett napozó terasz fekszik felnőtt medencével és gyerekmedencével, napozóágyakkal és grillezési lehetőséggel. A szállás saját zárt parkolóval rendelkezik.

Még mindig sokan vagyunk, akik a Balatont választják egy hosszabb vagy rövidebb nyaralás célpontjául. Ennek sokszor az üdülési csekk ad lehetőséget. A Balaton sekély és nyáron kellemes hőmérsékletű vize miatt rendkívül ideális kisgyermekes családok számára. De nemcsak a családok mekkája a tó, hanem fiatalok számára is sok programlehetőség kínálkozik. Íme néhány ok, hogy miért is a Balatont válasszuk külföldi utak helyett:

 • Balaton Sound fesztivál Zamárdiban
 • Siófoki fesztiválok és programok: Sió-Kanál Fesztivál, Balatoni Szezonnyitó, Stefánia Fesztivál, Bor és Kenyér Ünnepe, Tojásfesztivál és Coke Club
 • Borfesztivál Balatonfüreden, Badacsonyban és Balatonbogláron
 • Kastélyok és várak: Festetics kastély, Szigligeti vár...
 • Off-Road Fesztivál Somogybabodon
 • Aqua parkok: Anagora Aquapark Balatonfüreden
 • Reformkori városrész Balatonfüreden
 • Vitorlás versenyek: Szezonnyitó, Kékszalag...
 • Nemzetközi Harley Davidson Találkozó Alsóörsön
 • Tihanyi Levendula Fesztivál

Ne felejtség el a legfontosabbat: magyar vendégszeretet, hazai ízek és konyha, üdülési csekk és sok ezer kedvezményes Balaton szállás...

noraantal 2010.03.29. 11:54

Szegedi Vadaspark

Szegeden rengeteg látnivaló és programlehetőség várja a turistákat. Az egyik legizgalmasabb talán a Szagadi Vadaspark, főleg kisgyerekes családok számára.

Az 1960-as éveben Szegeden is felmerült a gondolata egy állatkert létesítésének. A város felsőoktatási intézményeinek nagy múltra visszatekintő biológus képzése csak tovább erősítette az igényt, de akkortájt az ötlet csak terv szinten maradt.

A helyszínek melyek felmerületek: a Füvészkert és a Tisza közötti szabad terület, az újszegedi Liget, illetve a Sancer-tavak környéke voltak. Végül is a Sancer-tavak környékére esett a választás, ahol a 80-as években indult meg a vadaspark kiépítése – hivatalos engedély nélkül, társadalmi munkában. Diákok, egyetemi tanárok létrehoztak egy karámot a területen, ahol őzeket és vaddisznókat tartottak.

1985-ben az állatgyűjtemény mindössze 3 majomból, pár őzből és vaddisznóból, valamint egy óriáskígyóból állt, viszont 1989-re a számuk szépen gyarapodott, majd ugyanebben az évben önálló intézmény lett a Vadaspark és 1985. május 28-án nyitotta meg a kapuit 3-4 hektáros bemutatóval.

A Vadaspark gyűjteményét tekintve kifejezetten ritka, veszélyeztetett állatok bemutatása földrajzi elterjedés szerint csoportosítva.A Vadaspark pedig hamar bekapcsolódott a nemzetközi állatkerti vérkeringésbe.

A Szegedi Vadasparkban az elmúlt években jelentősen nőtt a látogatók száma,  2008-ban már a 171 ezret is meghaladta.

Folyamatosan bővül az állatok száma, állatlétszámot tekintve (kb. 140 faj 650 egyede) - a hazai állatkertek viszonylatában – közepes méretű állatkertnek számít a szegedi, de ha a tartott fajok természetvédelmi értékét, ritkaságát tekintjük, ma is élen állónak számít.

Amennyiben szeretne ellátogatni a Szegedi Vadasparkba, keressen szállást Szeged szállás katalódusunkból.

Sok szempontból a wellness turizmus az egyik leginkább ősi formája a pihenésnek. Az ókorban már a rómaiak és a görögök is ragaszkodtak a testi kényeztetésnek ehhez a formájához, de a szellemi megvilágosodást érdekében a középkori zarándokok is nagy figyelmet fordítottak rá, nem beszélve a 18. és 19. századi európai elitről, akik szívesen töltötték el az idejüket a tengerparton illetve hódoltak a gyógyturizmusnak.

Viszont vitathatatlan, hogy a wellness turizmus az elmúlt években folyamatosan erősödött, melynek hatására egyre több wellness központ és gyógyfürdő létesült és ezzel egy időben alternatív terápiák is megjelentek.

A vélemények eltérnek, hogy mi minősül wellnessnek. Egyesek szerint a célja a megbékélés a testtel, szellemmel és a lélekkel, valamint önfejlesztés.  Ez lehet egy spirituális vagy misztikus utazás, de érdeke a pszichológiai jólét.

Ha ezt a megközelítést vesszük alapul akkor egy hagyományos tengerparti üdülést nem nevezhetünk wellness üdülésnek, mivel ez nagyjából abból áll, hogy napozunk a parton és fürdőzünk a tengerben. Ez egy passzív módja a nyaralásnak, de a wellness nem ezt jelenti. A wellness turisták többsége, nem csak a nyaralás alkalmával foglalkozik a lelke ápolásával, hanem a szürke hétköznapokban is igyekszik a testi kikapcsolódáson kívül a lélek „edzésével” – jógázik, meditál és egészségesen étkezik. Ez nem működik máshogyan nyaralás közben sem, a turista folytatja a megszokott otthoni rutinját. Mindez csak kiegészül a nyaralás nyújtotta élményekkel ill. termálfürdők és gyógyvizek nyújtotta élményekkel és pozitív hatásokkal.

Foglaljuk össze a wellness lényegét:

-          a wellness turista egy aktív ember, aki egészséges életmódot igyekszik folytatni bárhol is legyen

-          a célpont nem igazán lényeges, mivel a nyaralóhely egy alternatív helyszín, ami hozzájárul ahhoz, hogy a lélek stresszmentes környezetben tudjon regenerálódni

Ha szeretné Ön is lelkét kényeztetni , tekintsen meg belföldi szállást: wellness szállodák

 

Ha szeretnél további utazással kapcsolatok cikkeket vagy más utazási blogot olvasni látogasd meg a többi blogunkat is:

Siófok a Balaton egyik legnépszerűbb városa. A fürdőzési lehetőség mellett a város egyre több fesztivál és program várja a városba látogató turistákat:

 • Tavaszi Fesztivál 2010. március 19.- április 9.
  • Március 19-től április 9-ig rendezi meg a Kálmán Imre Kulturális Központ a Siófoki Tavaszi Fesztivált. Az összművészeti rendezvény különféle korosztálynak különféle műfajokban kínál változatos kulturális programokat, a képzőművészettől a táncon át a komolyzenéig
 • Húsvéti Fesztivál - 2010.4.3-4.5. a hajóállomáson
  • Szórakoztató színpadi programok 3 napon keresztül. Húsvéti játszóház (kézműves foglalkozás, tojásfestés, húsvéti dekorációk készítése). A rendezvény minden napján állatsimogatóval (nyuszik és bárányok) várjuk a gyerekeket! Légvár, Játszóház, Arcfestés - GASZTRONÓMIA grill ételekkel, rostonsültekkel, és húsvéti füstölt-főtt sonkával
 • Balatoni Évadnyitó - 2010. május 21. - 2010. május 24.
  • Május vége a "magyar tengernél" hagyományosan az idegenforgalmi szezonkezdet jegyében telik és mivel Siófokot gyakran nevezik a Balaton fővárosában, nagyszabású művészeti fesztivállal, sok-sok szórakoztató programmal, vásári forgataggal várják a családokat. A rendezvény ideje alatt a kikötőből sétahajók indulnak borkóstolással és egyéb szórakoztató műsorokkal.
 • Sió-Kanál Fesztivál - 2010.5.8.:
  • A Sió-Kanál Fesztivál a Balaton Turisztikai Régió településeinek kulturális bemutatkozási lehetősége, valamint játékos evezős-főzős versenye, amelynek célja a Sió csatorna kiaknázása
 • Stefánia fesztivál - 2010.8.5.-8.8.a
  • Második alkalommal rendezzük meg Siófokon az Osztrák-Magyar Monarchia kultúráját megidéző Stefánia Fesztivált, melyre a budapesti Nyugati pályaudvarról korabeli nosztalgiavonaton utazhatnak az érdeklődők. 2010. augusztus 5. és 8. között átsétálhatunk a múltba, amikor az irodalmi és művészeti élet magával ragadó és pezsgő volt....
 • Tojásfesztivál- minden év októberében koncertekkel, gyerekprogramokkal, koncertekkel és Guinness rekord kísérlettel

 

Sport programok 

 • Balatoni Kerekes Húsvéti Évadnyitó - 2010. április 5. - Teljes kör a Balaton körül

Április első hétvégéje remek alkalom egy Balaton kerülő túrára. Akinek a bringája téli álmot aludt az nyugodtan nekivághat április 3-tól egy 3 napos 204 km-es balatoni kerékpártúrának, hiszen ilyenkor már kimondottan bringás időjárás várható. Azokat akik nem akarják otthon várni a locsolókat, illetve nem indulnak piros tojás gyűjtő túrára, szívesen várjuk egy Húsvéti túrára a Balaton partra. Ilyenkor már egypár vendéglátóhely is kinyit, hiszen ébred a természet ébred a Balaton is.

A Balatoni Húsvéti Kerekes Évadnyitó a Balatonkerülő Teljesítménypróba első túrája is egyben, melynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, a mozgásgazdag, aktív pihenés ösztönzése. A túramozgalom leírása megtalálható a www.balatonbringa.hu oldalon a Túrák menüpont alatt.

A túrázók öt helyszínről, vághatnak neki a 204 km-nek, amit maximum 3 nap alatt kell teljesíteni.

További bringás programok
 • Balaton 7 Keleti-medence Bringatúra - 2010.május 8-9
 • Balaton 7 Balaton kerülő Bringatúra - 2010.május 14-16
 • Pünkösdi Bringás Balaton kerülés - 2010.május 22-24
 • Balatoni Vakációkezdő Kerékpáros Fesztivál - 2010.június 18-20
 • Családi Bringatúra - 2010. június 19.
 • Balatoni Kerekes Nyárbúcsúztató Fesztivál - 2010.augusztus 27-29
 • Critical Road Balaton - 2010.szeptember 25.
 • Balatoni Kerekes Szezonzáró - 2010.október 22-24

 

Amennyiben valamelyik program felkeltette figyelmét és szeretne ellátogatni Siófokra látogasson el a következő oldalakra:

Hévíz és a Hévízi-tó mindössze 5 km-re található Keszthelytől illetve a Balatontól. A Hévízi termáltó Európa legnagyobb termálvizű tava, amely már több, mint 2000 éves múltra tekint vissza. Már a római birodalom korából is is találtak itt leleteket.

Mai funkcióját és jótékony hatását a Festetics család fedezte fel az 1700-as években, amikor a család nagy földbirtokra tett szert, melynek részre volt a mai Hévíz és a tó körüli földterületek. Festetics György az 1700-as évek végén építetett egy fából készült fürdőházat, azonban a gróf halála után a tavat érintő fejlesztések leálltak és egészen 19. század második feléig nem történtek jelentős változások a tó körül, amikor is a gróf egyik utódja, egy turistákat is befogadó fürdő építésének látott neki.

A fürdő igazi a maihoz hasoló népszerűségét az 1900-as években vívta ki magának, kisebb nagyobb megszakításokkal hiszen a háború alatt kórházként is üzemelt és az egykori épületekben elég sok kár keletkezett, majd végül mai formáját 1989-as felújítás után kapta.

A 4,4 hektáros nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat egy kén-, rádium-, és ásványanyag tartalmú forrás táplálja, mely bőséges vízhozamának köszönhetően 85 órán belül képes tó vizét teljesen kicserélni. A hévízi tó vize egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve a szénsavas, a kénes, a kálcium, magnézium, hidrogén-karbonátos és enyhén radioaktív gyógyvizek kedvező tulajdonságait.

A gázok mellett említést érdemel a tó medrét vastagon borító gyógyiszap, mely szerves és szervetlen anyagokat is tartlamaz. Ezeket a komplex fizikoterápiás kezelésekkel együtt valamennyi reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas.

A víz hőmérséklete télen 23-25 °C, nyáron akár a 33-36 °C-ot is eléri.

Amennyiben szeretne saját szemmel meglátni leghíresebb gyógytavunkat, válasszon Hévíz szállás ajánlatainkból.

süti beállítások módosítása